News‎ > ‎

Bulletin Voorlinden december 2013

Geplaatst 12 dec. 2013 11:27 door Edward Verschoor
Belangstellenden voor dit bulletin kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via het e-mail adres voorlinden@caldic.nl
 

header-bulletin-digitaal-dec-NL.jpg

Voortgang Museum Voorlinden: Duikers op Voorlindenvoor het storten van onderwaterbeton

onderwaterbeton-digitaal.gif

De damwanden en de palen voor het eerste gedeelte van Museum Voorlinden zijn ingebracht en de bouwkuip staat intussen vol met water. De volgende stap is het storten van onderwaterbeton. Dat staat gepland voor de tweede helft van december. Maar eerst komen de duikers naar Voorlinden! Zij inspecteren onder water de kwaliteit van de zandbodem en als dat goed is, kan het storten beginnen. Circa 1.600 m3 beton stroomt dan onafgebroken in de kuip. Een bijzondere uitdaging voor de mannen op de bouw. Om deze klus te klaren zullen zij extra vroeg in de ochtend beginnen en tot laat in de avond doorwerken.

 

heistelling-digitaal.gif

 

A. Provoost:  met plezier aan het werk voor Voorlinden

 A. Provoost werkt al 22 jaar op de bouw en doet dat nog steeds elke dag met veel plezier. Het bedienen van de heistelling waarmee de palen in de grond worden gedraaid, is zijn expertise. Het is niet ongevaarlijk, want je moet goed in de gaten houden wat er om de heimachine heen gebeurt. Cruciaal is ook de communicatie met de collega die ervoor zorgt dat de paal op de juiste manier in de stelling komt te hangen. Hij houdt van zijn werk vanwege de afwisseling. Hij is steeds weer betrokken bij interessante projecten zoals bijvoorbeeld het aanleggen van de 2e Coentunnel in Amsterdam of nu uiteraard het Museum Voorlinden. 

 
 
 
 
 
 
raedecker-digitaal.gif
 

 

Michael Raedecker in het Wilhelm-Hack-Museum

Bijna 40 werken van de bekende Nederlandse kunstenaar Michael Raedecker (1963) zijn op dit moment te zien in het Wilhelm-Hack-Museum in Ludwigshafen. Hiermee is het de meest omvattende tentoonstelling van Raedecker tot nu toe. Ook ons werk ‘Repeat’ uit 2011 zal er te zien zijn. De monochrome groene achtergrond bestaat uit meerdere aan elkaar genaaide banen doek. De contouren van de voorstelling heeft Raedecker met draad op het doek geborduurd, die techniek is intussen zijn handelsmerk geworden. De expositie is nog te zien tot 23 februari 2014.

 
 
 
 
 
 
rietveld-digitaal.gif

 

Aanwinst: Rietveld, Rood Blauwe Stoel (1918-ca. 1960)

Op de PAN in Amsterdam – de beurs voor kunst, antiek en design - hebben wij deze Nederlandse designklassieker kunnen aankopen. De Rood Blauwe Stoel is in 1918 door Gerrit Rietveld ontworpen en was destijds in alle opzichten revolutionair. Deze stoel lijkt in geen enkel opzicht op een traditionele fauteuil, maar is gereduceerd tot zijn functie. Het is een constructie uit houten latten, beschilderd in primaire kleuren die zo kenmerkend zijn voor De Stijl. Dit exemplaar is in de jaren zestig vervaardigd door G.A. van de Groenekan

 
 
 
 
 
 
 
Comments