News‎ > ‎

Bulletin Voorlinden: prettige feestdagen!

Geplaatst 24 dec. 2013 03:46 door Edward Verschoor
 
 
Prettige feestdagen
 
Het team van Museum Voorlinden wenst u allen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Wij kijken terug op een bijzonder jaar waarin beslissende stappen zijn genomen op weg naar de realisatie van het Museum Voorlinden. Wij verheugen ons u ook de komende tijd op de hoogte te houden van de voortgang van de bouw en u nog meer van de collectie te laten zien. Wist u dat er ook vrij veel werken van de Haagse School in onze verzameling zijn? Onder andere het prachtige schilderij ‘Winter in het Haagse Bos’ uit 1883 waarin de schilder Louis Apol op treffende wijze de verstilde en ingetogen sfeer van een tocht door de sneeuw heeft weergegeven.
 
 
Tip voor de feestdagen: ‘De anatomische les’ in Den Haag
 
Tot 5 januari 2014 is in het Gemeentemuseum Den Haag ‘De anatomische les’ te zien. De expositie combineert de 17e eeuwse schilderijen van dit genre met   moderne en hedendaagse kunstenaars. Uit onze collectie is er naast werk van Marc Quinn ook een beeld van Paul Thek te zien. Aan het begin van zijn carrière maakte de Amerikaanse kunstenaar Thek (1933 – 1988) een serie met de titel ‘Meat Pieces’ waartoe ook ons werk ‘L-Column’ uit 1965 behoort. Middenin de felgele plexiglazen constructie bevindt zich een homp vlees, vervaardigd uit was en pigment. Het is een soort moderne relikwie. Het werk kan gelezen worden als een persoonlijk commentaar op de kunstwereld van de jaren zestig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kikvorsmannen in bouwkuip van Museum Voorlinden
 
Een uitgebreid team van beroepsduikers heeft de afgelopen weken de bouwkuip van Museum Voorlinden geïnspecteerd. Zij controleren de constructieve aansluitingen van de palen. Hiervoor is het noodzakelijk om alle 375 palen langs te gaan. Een behoorlijke klus dus, zeker gezien het feit dat het zicht onder water slecht is en de duikers veel op de tast doen. Bovendien is het de taak van de duikers om het storten van het onderwaterbeton goed te begeleiden. Een duiker kan per keer drie uur onder water blijven en communiceert gedurende de duik voortdurend met zijn collega’s boven water. Beroepsduiker word je niet zomaar, hiervoor is jarenlange training en een speciale opleiding nodig.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vacature traineeship,  6-12 maanden (fulltime)
 
Voor het nieuwe jaar zijn wij op zoek naar een jonge en enthousiaste trainee met een flexibele en praktijkgerichte instelling. Wij bieden de mogelijkheid om werkervaring op te doen in de kunstsector en tevens om van dichtbij de ontwikkelingen van het Museum Voorlinden te volgen. Ben je pas afgestudeerd in de kunstwetenschappen of een vergelijkbare studie? Wie weet, is een traineeship bij ons dan iets voor jou. Neem voor meer informatie en de volledige functieomschrijving contact met ons op. Je kan het beste een e-mail te sturen naar voorlinden@caldic.nl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Comments