News‎ > ‎

Groencommissie actie Wilhelminaplein

Geplaatst 1 jul. 2013 09:30 door Edward Verschoor

Op donderdag avond 27 juni heeft de Groencommissie de Kieviet met een 15-tal bewoners-met-groene vingers het Wilhelminaplein ontdaan van overtollig woekerend onkruid en de begroeiing enigszins op orde gebracht. Dat dit nodig was is natuurlijk een slechte zaak, omdat het betekent dat de Gemeente Wassenaar niet in staat is om met de middelen die daarvoor beschikbaar zijn het groen in De Kieviet in het algemeen en op het Wilhelminaplein in het bijzonder een behoorlijk verzorgde aanblik te geven.

Natuurlijk was de Gemeente en Wethouder de Lange blij verrast met onze actie en waren er van Groenvoorziening 2 man aanwezig om mee te helpen. De Wethouder en de leiding van Groenvoorziening zijn die avond langs geweest om met ons te spreken over dit steeds groter wordende probleem en de ontoereikende – financiële – middelen van de Gemeentekas om adequaat onderhoud te verzorgen. Het feitelijke probleem ligt bij de Gemeenteraad die het onderhoud heeft teruggeschroefd om geld te besparen!!

Hen moeten wij – met hulp van alle bewoners - hierop aanspreken!

Toch zijn wij blij dat wij met zo’n groot aantal vrijwillige bewoners zoveel werk op die avond verricht hebben. Het monumentale Wilhelminaplein ziet er nu weer een stuk beter uit.

Dank aan alle behulpzame handen!

 

Groencommissie De Kieviet

Comments